Annika Winhagen

 

Denna text kan fritt användas som underlag för broschyrer, informationsblad, eller tidningsartiklar.

 

Om Annika...

 

     

Klicka på bilden för att ladda ner!

Vid publicering, ange:

Foto: Studio SunRek

 

Fler bilder finns här.....

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

Annika Winhagen (f.d. Östman) är född och uppväxt i Ramvik i Ångermanland, och har arbetat som sångerska både i Sverige och utomlands. Hon började som klassisk violinist, och erhöll stipendium för detta när hon var 15 år gammal. Men vid ca 20 års ålder lät hon fiolen stå tillbaka för en karriär som sångerska.

 

Som sångerska har Annika arbetat inom många musikstilar, dels i bandet Hot Stuff som i början av 90-talet producerat jazz, fusion, rock men tyngdpunkten på eget material. Hon har också arbetat med pianisten Chris O'berg samt basisten/gitarristen Ulf Isaksson.

 

Hon har också medverkat i visfestivaler, i tv-program och spelade som 18-åring en pop-platta som heter "Under your wings". Under åren har hon sjungit i diverse jazzband, bl a "Swingers" och "Melodics".

 

Men det är som Piaf-tolkerska Annika Winhagen gjort sig mest känd, och hon har sedan 1997 turnerat runt med sin föreställning "Edith Piaf i ord och ton". Parallellt med detta har även Annika arbetat som lärare och journalist periodvis och hon är utbildad grundskollärare med svenska-SO inriktning.

-Jag slutade som lärare helt för några år sedan, pga att det tog för mycket energi. Som lärare ger man ju väldigt mycket av sig själv till eleverna, och på helgerna var man då inte så sugen att gå ut och "ge" även till publiken.

 

Just nu är Annika ute med ytterligare tre föreställningar förutom tidigare nämnda Edith Piaf; "Ett lingonris i ett cocktailglas, Skillingtryck och bortglömda visor", samt Örter i den svenska visan.

 

Vid sidan av sina egna föreställningar samarbetar även Annika med maken Ulf Winhagen, också han sångare i olika sammanhang, med sångerskan Helena Bruhn i projektet Folkes Salonger, samt med sångerskan Ann-Charlotte Agrell, som för övrigt är en av Annikas allra äldsta vänner.

 

 

2011 Annika Winhagen